Ouders

Je reageerde op het woord hoogbegaafd. Dit is ook de voorlaatste keer dat wij deze term gebruiken. De Ontdekclub legt geen onnodige druk op jouw kind en spreekt liever over bijzonder nieuwsgierig en zeer leergierig. Want dat is jouw kind.

Met een geheel eigen gevoel voor humor, onwijze ontdekkingszin, een groot rechtvaardigheidsgevoel. Die woorden dekken lang niet de lading.

Begrip
Wij hoeven het jou niet uit te leggen: als je hier bent, weet je hoe jouw kind de wereld beleeft. Dat is anders dan bij andere kinderen. Je hebt inmiddels ontdekt dat die wereld beslist niet aansluit op jullie behoefte. Dan is jouw kind bij de Ontdekclub op de juiste plek. Ik denk niet in systemen en IQ’s. Ik begrijp jullie gewoon. Natuurlijk heb ik de nodige diploma’s en achtergrond.

Wie is wij
De Ontdekclub is een creatie van Saskia van Bruinessen, ECHA-Specialist in Gifted Education (specialist hoogbegaafdheid) én communicatiewetenschapper.

Doel is om hoogbegaafde kinderen met hun ontwikkelingsgelijken die omgeving en uitdaging te bieden waarop zij recht hebben. Zo neemt hun zelfvertrouwen toe en komen ze tot hun recht.

Geïnspireerd en wil je meer ontdekken? Neem dan contact op met de Ontdekclub.